Диви дол - актуално, Емисеа 13

Информационен бюлетин на Вела Тропоската

radiotochka 13
---
- Драги дивидолчанье и други жителе на поречеето! – Имам удоволствеето да ви представим тринаеста новинарска кореспонденцеа на „Диви дол - актуално“.

Времето:
Йоще у ранна утрин изпече едно слънце, та не мое да се даяни. Верно, къде два градусе по Целзий е, ама у сравненее с тия дни, си е направо жега. Я да ви каем откровено, май почвам да одрътевам. По кво съдим ли? Преди цело лето чеках да дойде зимаска, сега цела зима чекам да пъкне слънце, та да сгреем кокаяцете. Кво да праиш? Старус – нерадус…

Спорт:

До моменто неизвестни на правоохранителньете органье киаци, тоест младеже, изпотрошили прозорцете на пощата с камънье. Било късно по нощите, та никой не е разбрал, оти ората си били легнали. Витали Парената Въшка каза, че ше ги намери и ше нгьи „отпори ушите“. Цитато е буквален. Кое му е спортното ли? Да, че не е новина, не е. Ама е предизвестее. Кък коги некой мач у Шампионската лига ше е след неколко деня, па е дерби и ората сакат да знаат кой контузен, кво казал треньоро на единио, па на другио отбор… Сещате се. Така и я ви каам предварително, че ше има уличен бой у Диви дол у най-скоро време. Не мом да ви дадем точна дата, порди разбираеми причини, но залозете, че едни пикльовци нема да едат як бой са нула цело, нула нула, един проценте.


Из живото:

- Биби Цветнио внезапно го фанал ишиасо у кръчмата след консумацеа на три по двеста мастика с ментечка, кило и половина вино и три бири. Строшил две чаши от болезнени подбуди, ама Ваня Шугавата му открътила два шамара и пристъпо му минал моментално, та си фанал пъто и право дом си се прибрал.
- Кирчо Шкембето от Крадни брег орал нивата на Стойо Лизгавио и изеднъж изрипил от машината и се сбръзил къде шибликите, та да се облекчи. Оказало се, че разстройството на стомашно-чревнио тракт е у резултат на предозиране с два бурканье паприкаш предишната вечер. Или поне такива са пръвоначалньете предположенеа на пострадалио. Разследваньето продлъжева.
- И накраю, добрата новина. Рамбо Маринов от циганската маала застреял с чифтето си една невестулка, къде тормозеше сички къщи покрай Долнята Тутма. Причекал я баш по здрачаванье зади чешмата и, коги она се спущила, он й ебал пичката лелина йоще с пръвата цев. Бабичките от районо останали толко доволни, оти ги отръвал от таа напас Божия, че го черпили две пръчета домашно приготвена баница и канче вино.
С вазе беше Вела Арнаудова – Тропоската
---
Още за Диви дол, знаате – у „Северозападен романь“, „Автономията????“ и „Май ше ни бъде…“. От ТУКА мое да ги поръчате.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

 

Хеакъл от Диви дол

Heracles divi dol half covер small
Много смях и 12 илюстрации са събрани между кориците на "Херакъл от Диви дол" - новата четвъртата част от поредицата "Северозападен романь".

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ

Читатели за Иваил

“На средата на „Иваил цар“ съм и с удоволствие чета книгата. Много ми харесва как Стоян е изградил образа на Ивайло – толкова противоречив и интересен. Много майсторски е пресъздал и действителността от онази епоха. Несигурността, която са усещали хората по нашите земи.Романът е изключително увлекателен, има съспенс, чете се с удоволствие.”,
Багряна Попвасилева-Беланже, доктор на филологическите науки, Сорбоната

ВИЖТЕ ОЩЕ
 

Промоции

6 knigi a

АБАНОСОВА СЕДМИЦА

Понеже напоследък е твърде опасно да се използват некои думи, рекохме, че е по-удачно вместо "черен петък" издателство "Попов мост" да обяви "Абаносова седмица".

-30% - Голямата промоция важи за пълен комплект книги - "Северозападен романь", "Автономията????", "Май ше ни бъде...", "Херакъл от Диви дол", "Иваил цар" (част 1), "Иваил цар" (част 2) и "Хазарт". Вместо да следите кога са "зелените коридори", за да нахлупите маските и да обикаляте магазините в търсене на подаръци, с попълването на информация в няколко полета можете да поръчате целия комплект с автографи и посвещения.

- 20% - Промоцията важи за три или повече от предлаганите книги. Особено удачна е в случай, че отдавна отлагате да попълните колекцията си и/или имате приятели, които са започнали с писанията на Торлака, но не намират време да поръчат и останалите книги;

- 15% е намалението за всяка от по-старите книги на Торлака. Ако нямате някоя от тях, захабили сте я от четене, искате я с автограф и посвещение или пък за подарък на близък, сега можете да я получите с подобаваща отстъпка.

- 10% - В качеството си на най-нова, "Хазарт" е с най-малко намаление, но за сметка на това върви с подарък единичен попълнен и пуснат фиш от тото 6/49. Желаем ви късмет! В краен случай можете да го използвате и като шантава отбелязка, ако изобщо успеете да оставите книгата, преди да я изгълтате от кора до кора.

 

Снимки

petar-petrov.jpg
 

По телевизора

Sample video

Торлака у БНТ

Читателите за Северозападната трилогия

"Истински, български, хем смешни, хем дълбоко проникновени книги пише Стоян. Не съм от Северозапада, но изобщо не ми попречи да се забавлявам и да се наслаждавам на текста! Дори ми беше интересно, че срещнах уникални думи. Така обогатих познанията си за българските диалекти, по един чудесен, забавен начин! И историите са поднесени толкова интересно, завлададяващо, че се четат с удоволствие!" - 

Мария Панчева

ВИЖТЕ ОЩЕ

Северозападен речник

Фейсбук

Loading ...